Прокуратурата: Няма да разпитваме журналисти заради списъка на Петков

0
Изпратено е искане до МВР за информация за хората, посочени от премиера
Изпратено е искане до МВР за информация за хората, посочени от премиера Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Изпратено е искане до МВР за информация за хората, посочени от премиера

Прокуратурата няма да снема сведения от журналисти в хода на проверката на предоставените от премиера медийни публикации за лица, вероятно извършили престъпления от общ характер. Това се казва в съобщение на Прокуратурата.

"В хода на извършвана от Върховната касационна прокуратура проверка по реда на чл. 145 от ЗСВ относно предоставените от министър-председателя медийни публикации, свързани с 19 лица, за които твърди, че вероятно са извършили криминални и икономически престъпления, на 10.02.2022г. наблюдаващите прокурори изпратиха искания до Министерство на вътрешните работи с оглед получаване на пълната информация за лицата. Искането е и за това дали и какви действия правоохранителните органи са предприемали съгласно своите правомощия", се казва в съобщението.

"Прокуратурата няма да снема сведения от журналистите, автори на предоставените от министър-председателя публикации, относно съдържанието на написаните от тях материали. За резултатите от проверката българската общественост ще бъде своевременно информирана", се казва още в съобщението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари