Прокуратурата изпрати искането за разпит на Божков

0
Искането за разпит е във връзка с твърденията му, че е бил изнудван от Бойко Борисов, Севделина Арнаудова и Владислав Горанов
Искането за разпит е във връзка с твърденията му, че е бил изнудван от Бойко Борисов, Севделина Арнаудова и Владислав Горанов

Молбата до ОАЕ за разпит на Божков е в министерството на правосъдието

Молбата на прокуратурата до Обединените арабски емирства за разпит по видеоконферентна връзка на бизнесмена Васил Божков вече е в министерството на правосъдието. Придвижването ѝ се е забавило, заради необходимостта да бъде преведена на арабски език, уточняват от държавното обвинение. Тъй като България няма договор за правна помощ с Обединените арабски емирства ще се ползва принципът на взаимност, обясни правосъдният министър Надежда Йорданова, чрез която трябва да стане придвижването на искането:

Това, което прави Министерството, е преглед на нещата - ако има някаква неяснота, уточняваме с колегите. Подготвено е едно строго формално писмо, от мен като министър, към съответната държава, която препраща искането до прокуратурата, моли за взаимност и изразява готовност за взаимност“, предава БНР.

Искането за разпит на Божков е на Софийската градска прокуратура във връзка с твърденията му, че е бил изнудван от Бойко Борисов, Севделина Арнаудова и Владислав Горанов. Тримата бяха разпитани в началото на седмицата, а в понеделник се очаква да бъде разпитан и премиерът Кирил Петков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари