Прокуратурата изнесе данни, че група от политици и бизнесмени готвела отстраняването на Иван Гешев

1
Бойко Борисов бил предупреден, че ако не жертва главния прокурор, "ще бъде следващият Магнитски", твърди запис от разследване
Бойко Борисов бил предупреден, че ако не жертва главния прокурор, "ще бъде следващият Магнитски", твърди запис от разследване Снимка: Facebook

Бойко Борисов бил предупреден, че ако не жертва главния прокурор, "ще бъде следващият Магнитски", твърди запис от разследване

Заплахи за отстраняване на магистрати и висши полицаи, вкл. на главния прокурор Иван Гешев, е засякла прокуратурата покрай разследване на престъпна група за разпространение на наркотици.

Това обявиха висши представители на държавното обвинение на сензационна пресконференция днес, водена лично от главния прокурор, съобщава OFFNews.

По време на пресконференцията бяха показани много аудиозаписи от телефонни разговори и бяха прочетени бележки, намерени като доказателства по разследването. Бяха споменати имената на много публични лица - на знаковия за криминалния свят Красимир Каменов-Къро, на Бойко Борисов, на бившия банкер от КТБ Цветан Василев ("Цецо от Белград"), на Асен Василев (споменат като "Кокорчо"), на бизнесмена Пламен Бобоков, на журналиста Димитър Стоянов от BIRD, на ПП и ДБ и много други.

Не бе посочено категорично какво се има предвид под "отстраняване" - заплаха за живота или отстраняване от постовете.

От изложението, представено доста хаотично, стана ясно, че според прокуратурата група лица, поддържали пряк или непряк контакт с Къро, се борят за отстраняване на неудобни магистрати. Кулминацията на изложението дойде, когато Иван Гешев заговори как "Цецо от Белград" дава неограничена сума за неговото отстраняване (от поста) и че Бойко Борисов е бил предупреден, че ако Гешев не бъде сменен, "следващият Магнитски ще е той". Двете твърдения се съдържаха в представените записи.

Цел на групата била и отстраняване на съдии и следователи от закритите спецсъд и спецпрокуратура, които сега са на други длъжности в съдебната система. Трябвало да бъдат отстранени и "Борислав от Икономическа полиция" и ръководителят на отдел "Убийства".

По цялото разследване засега има двама обвиняеми с инициали Т.И. - за изнудване - и Д.Г. - за разпространение на наркотици. Първият е напуснал страната и ще бъде обявен за издирване. Вторият е задържан.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Русе
    Няма друг такъв модел... стана ми някак ясно
  • 4
    1
    бойко
    горкият. стана ми някак... мъчно
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари