Производител на зеленчуци в Русенско: Оборотът до обяд е малко над 1 лев

1
Високата стойност на производството на зеленчуците се отразява на цената на продуктите, което пък ги прави по-трудни за реализация на пазара
Високата стойност на производството на зеленчуците се отразява на цената на продуктите, което пък ги прави по-трудни за реализация на пазара Видео: КИС 13

Заради високата себестойност на производство, земеделски стопани в Русенско трудно продават стоката си на пазара

От друга страна, постоянното повишаване на цените, кара хората да си оптимизират разходите като намалят потреблението или търсят по-евтини продукти, предава КИС 13

Ширин е от Голямо Враново и помага на дъщеря си като продава произведеното на пазара в Русе. Днес до обяд оборотът ѝ е малко над 1 лев, но разбира хората, че не искат да купуват, тъй като стойността на това, което са произвели в оранжериите си, се е увеличила в пъти в сравнение с миналата година.

Високата стойност на производството на зеленчуците се отразява на цената на продуктите, което пък ги прави по-трудни за реализация на пазара.

Жената вижда и по собствения си джоб, че цените на всичко вървят много по-бързо нагоре, отколкото заплатите и пенсиите.

Въпреки трудностите, Ширин е оптимист, че нещата ще се оправят, защото българинът винаги намира начин да продължи напред.

Вижте повече подробности във видеото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    4
    русенец
    И как очаквате ниска себестойност на продукцията от 2-3 декара оранжерия, която се обработва ръчно? Обединявайте се, окрупнявайте се. С две саксии домати няма как да се самоизхранвате.
  • 1
    3
    въпрос
    Не мога да си представя какво трябва да продаваш та да си направил 1 лв. оборот за половин ден. Оборот, дори не и печалба.
  • 6
    2
    Русенец
    До 1: Ти вярваш ли, че някой производител няма да пръска зеленчуците си, само защото клиента трябвало да яде чиста продукция?
  • 18
    1
    Пазарски приказки
    На пазара цените са ОГРОМНИ! Отдавна спрях да ходя там.Уж продуктите били био от продавачите-производители ,а всъщност повечето са прекупени от бабички по селата на безценица.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари