Проговори адвокатът на Кристина, убила двете си деца в Сандански

0
Кристина е развила допълнително посттравматично психиатрично разстройство. Това се е случило в следствие на шест годишния тормоз, който е бил упражняван върху нея, обясни днес на делото експерт”, посочи адвокатът
Кристина е развила допълнително посттравматично психиатрично разстройство. Това се е случило в следствие на шест годишния тормоз, който е бил упражняван върху нея, обясни днес на делото експерт”, посочи адвокатът Снимка: Фейсбук

"В съдебната зала Кристина Дунчева беше в изключително лошо състояние, отказваше да бъде преместена, но успях да я убедя, че в психиатричното заведение ще бъде лекувана"

Това каза пред журналисти адвокат Миньо Алексиев, непосредствено след решението на Окръжен съд – Благоевград майката, обвинена в убийството на двете си деца, да бъда настанена за 1 месец в психиатрично заведение към затвора в Ловеч, предаде репортер на Радио „Фокус” – Пирин.

Кристина Дунчева е в изключително лошо състояние. На всички им направи впечатление. За първи път я виждам в такова състояние. Изключително нервна, не стои на едно място. Казваше, че всеки момент ще припадне. Неадекватна е. През цялото време казваше, че не иска да я местят от следствения арест. Питаше защо не я лекуват. Мисля, че успях да я убедя, че не става дума за преместване, за изтърпяване на наказание, а чисто и просто че ще отиде в специализирано заведение, където да ѝ окажат адекватна медицинска помощ и съответно да ѝ бъде изготвена тройна съдебна психиатрична експертиза, тъй като прокурорът смята, че първоначалната съдебно психиатрична експертиза, депозирана по делото има неясноти и не е пълна”, каза още адв. Алексиев.

Той уточни, че един от мотивите на прокурора е, че експертизата е изготвена след няколко кратки срещи с Кристина, които са продължили час – час и половина.

От своя страна аз смятам, че времетраенето не е индикация за качеството и изводите от първоначалната психиатрична експертиза са правилни и задълбочени. Те дават ясното, че Кристина е развила допълнително посттравматично психиатрично разстройство. Това се е случило в следствие на шест годишния тормоз, който е бил упражняван върху нея, обясни днес на делото експерт”, посочи той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари