Прогноза за времето в началото на месец май

1
Кога се очакват напоителни валежи?
Кога се очакват напоителни валежи?

Предстои период с по-високи температури

След хладния дъждовен период, предстоящите почивни дни ще ни предложат по-свежо пролетно време с повече слънце и температури, близки до обичайните за сезона.

В събота денят ще започне със слънчева сутрин, предава NOVA. Ще е сравнително тихо. Призори термометрите отново ще показват стойности в интервала от 2 до 7 градуса. През деня - температурите ще са от 15 до 20 градуса. В часовете следобед и вечерта в западните райони облачността ще се увеличи с възможни краткотрайни локални превалявания.

Неделната сутрин ще е с минимална облачност в североизточната половина на страната. На Югозапад обаче от рано облаците ще се увеличат. Именно там около и след обяд ще се оформят гръмотевични клетки с краткотраен валеж.

Температурите в неделя ще са по-високи с градус-два спрямо съботните и следобед ще са между 17 и 22 градуса.

Седмицата преди Гергьовден дневните температури ще продължат да се повишават. Вторник-сряда в някои райони термометрите ще отчетат до 24-25 градуса. В първия ден на май в часовете следобед и вечерта ще има условия за гръмотевична облачност с локални краткотрайни валежи и риск от градушка. В средата на седмицата над Гърция ще премине средиземноморски циклон, а с него у нас - повече в южните и някои източни райони се очакват напоителни пролетни валежи.

Ако текущата атмосферна конфигурация се запази, очакваме слънчева събота преди Гергьовден с температури между 15 и 20 градуса. На самия празник обаче с голяма вероятност ще има следобедни валежи, в Западна България с гръмотевици и градушки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари