Седмична прогноза за времето на Meteo Balkans

0
Идва захлаждане
Идва захлаждане Снимка: Facebook / MeteoBalkans

Идва захлаждане

Преминаването на атмосферно смущение ще понижи температурите над Балканите. През следващите дни атмосферата ще се задържи стабилна, и валежи не се очакват, прогнозира MeteoBalkans. Температурите ще са около климатичната норма, но сутрин ще се задържи студено, а по високите полета от Западна България са възможни и слани.

Времето във вторник и сряда

Във вторник вероятността от валежи се повишава.

Очаква се преминаването и на атмосферно смущение, като по-значителни ще са валежите над Рило-Родопския масив и Централна България Не са изключени и гръмотевици.

Очаква се кратко захлаждане. Дневните температури ще се понижат с 4-5 градуса. Максималните температури ще са между 14° и 18°С.

Вятърът в Източна България ще се задържи умерен от североизток. През нощта срещу сряда са възможни и слаби валежи от дъжд.Над Западна и Централна България ще се ориентира от северозапад и ще започне понижение на температурите.

От сряда ще започне ново затопляне. Ще преобладава слънчево време, ще има временни увеличения на облачността. Очаква чудесно време за разходки и туризъм. Бъдете внимателни по планините. Високите температури, ще повишат и в планините , а това повишава и опасността от лавини. Затоплянето ще продължи и максималните температури ще са между 18° и 20°С.

Времето в четвъртък, петък и през уикенда

През следващите дни времето няма да претърпи съществени измления. Ще се задържи предимно слънчево и сравнително топло. След обяд над планинските райони са възможни слаби валежи от дъжд. До края на седмицата въздушната маса ще се стабилизира.

Минималните температури ще се понижат и ще са между 4-7 °С. Дневните температури ще се повишат и ще са между 20-23°С. Ще духа слаб югозападен вятър.

Седмичната прогноза е изготвена на базата на Европейския модел за средносрочни прогнози и GFS.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари