Прогноза за началото на месец април

1
Дъжд, сняг и гръмотевици ни очакват в средата на новата седмица
Дъжд, сняг и гръмотевици ни очакват в средата на новата седмица

Дъжд, сняг и гръмотевици ни очакват в средата на новата седмица

Минималните температури днес ще бъдат между 5° и 11°, а максималните - от 17° до 23°.

Облачността ще е променлива, предимно значителна, предава БНТ. Преди обяд главно в Северозападна България ще има валежи от дъжд, а в следобедните часове ще превали и в останалата част от страната. Вечерта на места валежите ще са интензивни и придружени от гръмотевици. Ще духа умерен югозападен вятър, който след обяд ще започне да се ориентира от запад.

По Черноморието облачността ще е променлива. Вечерта и през нощта срещу неделя ще има валежи от дъжд, в отделни райони и ще прегърми. Ще духа слаб до умерен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са между 18° и 22°, по-ниски - между 12° и 15°, ще са на север от нос Калиакра. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще е 2 до 3 бала.

В планините облачността ще е значителна, след обяд на много места с валежи от дъжд, над 2200 метра - от сняг. В отделни райони и ще прегърми. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра - около 6°.

В неделя температурите слабо ще се понижат, но ще останат по-високи от нормите – минималните между 3° и 8°, максималните - между 16° и 21°. Облачността ще е променлива, но само на отделни места, главно в планинските райони, ще превали слаб дъжд. Вятърът ще е от северозапад, умерен, в Дунавската равнина временно силен.

В началото на новата седмица с умерен и силен вятър, отначало от изток-североизток, впоследствие от север-северозапад, ще нахлува по-студен въздух. В понеделник ще има валежи от дъжд, повишава се вероятността да са значителни по количество, в южните райони от страната ще има и гръмотевици. Бързо и чувствително ще застудява и към вечерта във високите полета на Западна България дъждът ще преминава в сняг.

Във вторник и сряда ще бъде ветровито и студено за началото на април, все още с валежи и от дъжд, и от сняг, повече по количество през първия ден в югоизточните райони, където ще има и гръмотевици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари