Прогноза за времето за месец юни

2
Първите 2-3 седмици на юни ще бъдат с нестабилно време, поясни Матев
Първите 2-3 седмици на юни ще бъдат с нестабилно време, поясни Матев Видео: NOVA

Първите 2-3 седмици на юни ще бъдат с нестабилно време, поясни Симеон Матев

Липсата на слънчево греене създава усещането, че е много студено, но от друга страна има връзка с емоциите на човек - създава по-депресивни настроения. Това е причината мнозина да се чувстват недоволни от времето. Това заяви климатологът Симеон Матев, предава NOVA.

"Колкото по-близо сте до планина, по-възможно е да превали. Очаква се да бъдат над 20 градуса. Очакват се следобедни превалявания и прегърмявания. От 22 май до към 10-12 юни е най-дъждовния период в България. Нормално е да вали дъжд", обясни климатологът.

Първите 2-3 седмици на юни ще бъдат с нестабилно време - слънце сутрин, превалявания следобед. Важно е да не се стига до екстремни прояви - не е имало наводнения, в които да не сме имали наводнение или градушка.

„Може да спрем да хвърляме боклуци в реките, да направим речните корита проходими. Когато има запречване на коритото, водата с огромна сила помита всичко по пътя си”, допълни Симеон Матев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари