Професор Рачев: Затоплянето в България започва от днес

0
В Южна България в четвъртък ще има валежи, но след това – чак до следващата събота ни очаква топло и слънчево време, наднормено за тази част от годината
В Южна България в четвъртък ще има валежи, но след това – чак до следващата събота ни очаква топло и слънчево време, наднормено за тази част от годината

„Затоплянето в България започва от днес. Ще бъде 16 - 20 градуса, ще паднат няколко гръмотевици, ще се извали и пак ще е топло“

Това каза климатологът проф. Георги Рачев пред bTV.

Петък и събота ни очакват температури над 20 градуса, а в неделя – бури и гръмотевици. „Според европейския модел се чакат до 20 литра на квадратен метър, а според американския – скромничко“, каза Рачев.

В Южна България в четвъртък ще има валежи, но след това – чак до следващата събота ни очаква топло и слънчево време, наднормено за тази част от годината.

В северните градове може да се усети малко по-хладно времето.

А междувременно Москва постави нов рекорд по снежна покривка за април месец – над 40 см. За последно такъв рекорд на 3 април е имало през 1895 година с 55 см.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари