Професор Рачев: Свидетели сме на температурни аномалии този месец

0
"В момента в Северна Европа е доста топло за сезона, а в Южна Европа, особена на Балканите, е ужасно студено", коментира проф. Рачев
"В момента в Северна Европа е доста топло за сезона, а в Южна Европа, особена на Балканите, е ужасно студено", коментира проф. Рачев Снимка: bTV, стоп кадър

Предвижданията са последните пет дни от март да са доста топли, каза климатологът

"В неделя (13 март) беше измерена най-ниската температура в София, откакто се водят метеорологични наблюдения – минус 10,8°. Това е рекорд за столицата за тази дата", обяви климатологът проф. Георги Рачев пред bTV

Отделно от това миналата седмица е била най-студена от цялата зима – средната температура е била по-ниска, отколкото през януари.

"Тази неделя – 20 март, пък посрещаме астрономическата пролет. Температурите обаче отново ще са ниски за този период.

Свидетели сме на температурни аномалии – в момента в Северна Европа е доста топло за сезона, а в Южна Европа, особена на Балканите, е ужасно студено", коментира проф. Рачев.

"Предвижданията са последните пет дни от март да са доста топли", каза климатологът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    4
    darkaveng
    "Велик" е Рачев! Готов е за "академик" (по днешните критерии си баш "Академикус")!
  • 5
    3
    русенец
    Когато един човек изгуби чувството си за хумор значи вече е потънал.:(
  • 2
    2
    До 1
    За жалост и във форумите е така!
  • 2
    1
    русенец
    Свършиха ли се математиците в България, че климатолог ми коментира времето? В Бг сме свикнали ковид, мовид, политически прогнози, бъдещето на Путин, актуалните модни тенденции и всичко останало да се коментира от лицензирани математици-професори!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари