Професор Фотев: Празник на храбростта?! Не! На малодушието...

0
"Вместо пожелание за празнуване отправям зов. Зов срещу малодушието. Не ми е безразлично бъдещето на идните поколения. Безразличието сее безсмислие", пише професорът
"Вместо пожелание за празнуване отправям зов. Зов срещу малодушието. Не ми е безразлично бъдещето на идните поколения. Безразличието сее безсмислие", пише професорът Снимка: Фейсбук

Празник на храбростта! Тази година не върви. Сърцето ти се свива. Как да честваш храбростта останала в миналото на милото Отечество?!

Цари малодушието. В продажните медии шетат малодушни генерали. Генералът опакова малодушието си с репчене пред европейските и евроатлантическите ни съюзници. Сервилничат на путинизма с фалшива грижа за България. Малодушие на държавен глава. Малодушие на правителство. Малодушие в парламента. Малодушие на улицата. Доминантно в публичния форум на обществото малодушие.

Малодушието е полярна противоположност на храбростта. Съжалявам че в „Българската меланхолия“, ръководейки се от тънкости на интерпретацията, не осветих МАЛОДУШИЕТО като смислов аспект на българската меланхолията.

Картината в обществото ни днес става брутална. Подлата ПОЛИТИЧЕСКА РУСОФИЛИЯ се изразява в безпардонен путинизъм. Шайка от путинисти в парламента. Путинисти на улицата. Държавата е в путинистка мрежа. Как се докара българското национално общество до днешния ден на малодушие? Ние интелектуалците и след нас политиците сме виновни. Българската интелигенция е малодушна. Националните социални и хуманитарни учени са малодушни.

Малодушието ни затрива. Оптимистичната теория за българската народ не е на автора, на когото се приписва. Измислица. Провинциалисти в Европа.

Вместо пожелание за празнуване отправям зов. Зов срещу малодушието. Не ми е безразлично бъдещето на идните поколения. Безразличието сее безсмислие.

Истината и смисълът на нашия живот са в очите и сърцата на идните поколения.

Проф. Георги Фотев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари