Професор Боян Биолчев: Днес, ако някой народ има нужди от будители, значи е заспал

0
Проф.Биолчев представи последния си роман – „Преселението“, който разказва за трагедиите, сполетели България през 1913 година, за преселението на тракийските българи, за разорението на солунските българи
Проф.Биолчев представи последния си роман – „Преселението“, който разказва за трагедиите, сполетели България през 1913 година, за преселението на тракийските българи, за разорението на солунските българи Видео: БНТ

"Винаги съм казвал, че терминът „народни будители“ като че ли е затворен в друго историческо време. Днес, ако някой народ има нужди от будители, значи е заспал"

Това каза в студиото на „Панорама“ ученият, славист и писател проф. Боян Биолчев в навечерието на 1 ноември  - Деня на народните будители.

"Търсенето на будители в днешно време, когато голяма част от хората са високо образовани и познават историята, и отбелязването на празника трябва да става с огромно удовлетворение, но без ненужни паралели". 

Той представи последния си роман – „Преселението“, който разказва за трагедиите, сполетели България през 1913 година, за преселението на тракийските българи, за разорението на солунските българи.

Какво каза проф. Боян Биолчев вижте във видеото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари