Президентът Радев: Държавата на духа никога не е загивала в България

0
Президентът отказа да отговаря на политически въпроси в празничния ден
Президентът отказа да отговаря на политически въпроси в празничния ден Видео: NOVA

"Днес честваме най-голямото духовно достижение на нашия народ - създаването на собствена писменост. Трябва да помним, че преди повече от 1100 години именно България бе държавата, която спаси делото на светите братя Кирил и Методий"

Това каза президентът Румен Радев по случай 24-ти май, предаде NOVA

„Започнатото от Кирил и Методий беше продължено от Климент Охридски и Наум Преславски, които със своите ученици и хиляди последователи направиха така, че България да се превърне в духовния и културен център на славянския свят през Средновековието”, обясни държавният глава.

Той коментира и кога според него младите хора ще се върнат в страната: „Ако гарантираме, че България ще бъде справедлива, свободна държава, в която младите хора ще просперират на базата своя талант и знания, а не на базата близост до управляващите - да, ние ще успеем”, категоричен беше президентът. 

"Държавата на духа никога не е загивала в България", каза още Румен Радев

Радев беше попитан дали ще бъдат сменени шефовете на специалните служби. Президентът обаче посочи, че не желае да политизира днешния празник. Служебният премиер Стефан Янев каза, че ще коментира темата утре.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари