Професор Аргирова: Септември ни очаква нова КОВИД вълна, но по-лека

1
Тя поясни, че вече са описани над 200 постковид синдрома
Тя поясни, че вече са описани над 200 постковид синдрома Снимка: БНТ, стоп кадър

"В началото на септември ще има нова вълна на коронавируса, но няма да бъде толкова висока и страшна. Намираме се в опашката на пандемията, очаква се спокоен период"

Това заяви в "Денят започва" по БНТ проф. Радка Аргирова, вирусолог, съветник на премиера по въпросите свързани с пандемията.

По думите ѝ не се прекратява наблюдаването на генетичното развитие на вируса и неговите варианти.

"Следи се какво става в Южна Африка с два нови варианта. У нас в момента доминира вариантът Омикрон", допълни проф. Радка Аргирова.

Тя поясни, че вече са описани над 200 постковид синдрома.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Нели КОЛЕВА
    Мисля си,че Р.Аргирова и останалите от сектата на Ковид подозритено, настойчиво пак ни удостояват с присъствието си в студията,на страниците на печатните издания.Тъкмо хората взеха да забравят Ковид-истерията и ето,появи се новият хит-маймунска шарка, която се оказа, че има разпространение предимно в хомосексуалните общности. Испания вече обяви,че е готова да се включи в обща поръчка за закупуване на ваксини с/у шарката. Отново ново чудо- американски производители.
  • 2
    1
    А бе,
    Тая няма ли вече да пукне, бе, да еб@ и дъртия ѝ вампир, да еб@!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари