Професионален празник на служителите от дирекция „Жандармерия“

0
Областният управител на област Русе изпрати поздравителен адрес до старши комисар Красимир Добрев – директор на Дирекция „Жандармерия“.
Областният управител на област Русе изпрати поздравителен адрес до старши комисар Красимир Добрев – директор на Дирекция „Жандармерия“.

На 26 юли отбелязваме Професионалния празник на служителите от дирекция „Жандармерия“.

На този ден през 1881 г. с указ на княз Александър Батенберг е приет Привременен устав за устройството на жандармерията.

До септември 1944 г. службата е разформирана и възстановявана три пъти. От 1948 до 1961 г. службата съществува като Вътрешни войски – формирана по съветски модел.

През 1985 г. е създадена Национална служба Вътрешни войски, като обновена структура за осигуряване на вътрешния ред. Със Закона за МВР от 1997 г. Национална служба Вътрешни войски е преобразувана в Национална служба Жандармерия, като специализирана охранителна и оперативно-издирвателна служба на МВР за охрана на стратегически и особено важни обекти, борба с терористични и диверсионни групи, охрана на обществения ред и борба с престъпността.

От 1 октомври 2004 г. службата е напълно професионализирана.

 По случай Празника, областният управител на област Русе изпрати поздравителен адрес до старши комисар Красимир Добрев – директор на Дирекция „Жандармерия“.

В поздравителния адрес на доц. д-р Стефко Бурджиев се казва:

„За мен е чест да поздравя Вас и служителите от поверената Ви дирекция по повод 26 юли – Професионалния празник на жандармерията!

През 1881 г., с указ на княз Александър Батенберг, е приетo фактическото учредяване на жандармерията. Преминавайки през различни етапи в своето развитие, тя се утвърди като структура с изключително важна роля в овладяване на кризисни ситуации, възстановяване и поддържане на обществения ред при масови безредици и гарантиране на вътрешната сигурност.

Оценявайки значимостта на професията и ежедневните рискове, пред които е изправено съвременното ни общество, приемете искреното ми възхищение и благодарност за професионализма, отдадеността и упоритостта, които проявяват жандармеристите при изпълнение на служебния си дълг!

 Поднасям искрените си пожелания за крепко здраве, щастие, сполука в личните начинания и непоколебима воля за преодоляване на  предизвикателствата в нашето неспокойно време!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари