Проф. Темелков: Витамин C помага за възстановяване след преболедуване на COVID-19

0
Всяко заболяване има край, който рано или късно идва
Всяко заболяване има край, който рано или късно идва

Всяко заболяване има край, който рано или късно идва

„Края на третата вълна рано или късно ще дойде. В медицината всяко заболяване има начало и край, за едни успешен, за други не. Това заболяване е свързано с определен процент на смъртност, както всяко друго. Важното е този процент да бъде снижен, колкото може по-бързо”, заяви в ефира на „Събуди се” по NOVA проф. Атанас Темелков – началник на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение в Александровска болница.

В неговото отделение попадат най-тежките случаи, които се усложняват по време на лечебния процес. Заетите легла са между 70-80%. Според Темелков броят на тези случаи ще започне да намалява най-малко след три-четири седмици. Тогава ще може да се говори и за овладяване на процеса.

„В интензивните отделения пациентите се лекуват с кислородолечение или с изкуствено-белодробна вентилация. Това е втората фаза за запазване на живота на пациента, колкото можем по-дълго. Ако нямаме респиратор, няма как да помогнем на пациента. Имаме достатъчно в момента. Прилагаме „Ремдесивир” и „Ивермектин”, те помагат, когато се прилагат навреме. Достигнем ли до изкуствена вентилация, приложението на тези препарати губи своя смисъл”, обясни проф. Темелков. Той препоръча след преболедуване на COVID-19 да приемаме витамин C.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари