Проф. Радослав Гайдарски: Изкарах коронавируса, имах тежки изменения по белия дроб

1
В болницата видях неприятни неща, разказва проф. Гайдарски
В болницата видях неприятни неща, разказва проф. Гайдарски Видео: NOVA

"Това е едно коварно заболяване, за което в самото начало заразения може и да не разбере, че го има".

Това разкри пред NOVA бившият министър на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски

Това е едно коварно заболяване, за което в самото начало заразения може и да не разбере, че го има. Аз съм от тази група. Нямах никакви оплаквания, нито смущения във вкусовите качества. Понеже бях контактен с няколко заразени, реших да си направя тест. Той се оказа положителен. Когато колегите ми настояха да остана в болницата, реших, че искат да ме сплашат малко и преувеличават картината”, разказа проф. Гайдарски.

Шефът на Реанимацията в "Токуда" - д-р Младенов, обаче е преценил, че състоянието на бившия здравен министър не е било добро. Той не е усетил развитието на пневмонията, която обаче екипът му забелязва на рентгенова снимка.

"В болницата видях неприятни неща. Много от хората, които дават съвети за лечението и организацията на здравеопазването, трябва да минат оттам, за да видят как протича денят на тежко болен", сподели още той.

"Нямах загуба на обоняние или вкус. Имах тежки изменения по белия дроб, които не усещах, но в болницата ги установиха. Видяха, че сатурацията ми е ниска", разкри проф.Гайдарски.

"Много хора се учудват как пациент може да почине за ден-два в болница. Става когато имаш белодробни проблеми, тежко дишане и ниска сатурация (бел.авт. слабо насищане на кръвта с кислород)", допълни бившият здравен министър.

"Тези 1000 лв. за лекарите на първа линия са смешни", коментира проф. Радослав Гайдарски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари