Проф. Огнян Хаджийски: Зачестяват случаите на деца с изгаряния

0
6 деца са приети само за седмица в УМБАЛ „Медика Русе“
6 деца са приети само за седмица в УМБАЛ „Медика Русе“ Снимка: УМБАЛ „Медика Русе“

6 деца са приети само за седмица в УМБАЛ „Медика Русе“ 

В рамките на една седмица в отделение по Пластично-възстановителна и естетична хирургия на УМБАЛ „Медика Русе“ са приети за лечение 6 деца на възраст между 1 и 9 години с изгаряния. Те са пострадали в следствие на заливане с чай или гореща вода и едно от тях е получило травма при залепване на ръчичката на гореща печка. Площта на изгаряния при децата варира от 7 до 30 %.

Най-тежко и тревожно е състоянието на едногодишния Д. Д. от Силистренска област, който е с 30% изгаряне по главата, лицето и гърдите. Той е настанен в отделение по реанимация с опасност за живота, под денонощните грижи на квалифициран екип.

Останалите деца са вече в стабилно състояние, раните им са обработени, привързвани ежедневно и рехабилитирани. В момента се възстановяват.

В тази връзка началникът на отделението по Пластично-възстановителна и естетична хирургия на УМБАЛ „Медика Русе“ проф. д-р Огнян Хаджийски, дмн, се обръща към всички родители: „Зачестяват случаите на деца с изгаряне. Апелираме да сте внимателни, когато приготвяте горещи храни или напитки. Никога не оставяйте децата без надзор в близост до печка или котлон! Те са малки и още не съзнават каква опасност крият те за тях. Винаги при изгаряне на деца, дори и малко на пръв поглед, потърсете специализирана медицинска помощ в болница, която разполага с всички необходими условия – екип от специалисти и необходимите средства за лечение!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари