Проф. Минеков с писмо до председателя на Парламента

0
В него той описва заплахите и заканите за саморазправа от депутата Вежди Рашидов
В него той описва заплахите и заканите за саморазправа от депутата Вежди Рашидов

Проф. Минеков изпрати писмо на председателя на Парламента - за заплахите и заканите за саморазправа от депутата Вежди Рашидов.

До Председателя на 44 Народно събрание Цвета Караянчева

Г-жо Караянчева,

Необходимо е да Ви споделя моето притеснение относно дейността и поведението на народния представител от парламентарната група на управляващата в коалиция партия ГЕРБ - Вежди Рашидов.

В репортаж на телевизия „Евроком“ /от 07.02.2020, „Евродикоф“/ същият си позволи да отправи откровена заплаха към мен със закана за саморазправа и с тенденция за отмъщение по отношение на моето гражданско поведение и съвест. В подготовката на същото е включен парламентарният секретариат и според твърденията на В. Рашидов заговорът е споделен с неговите колеги в парламента, вероятно представители на управляващата коалиция и партията, към която принадлежи.

Г-жо Председател, готов съм да Ви представя впечатляващо количество от документи, представляващи проследяване от същото лице на всяко мое публично мнение и обществена позиция. Реализацията на подобен тип проследяване едва ли е във възможностите на споменатият Рашидов. Оставам с мнението, че това е систематично преследване с оглед на предоставените му властови възможности.

В. Рашидов целува шефа на "Мултигруп" Илия Павлова.

Прилагам към моето заявление материали, останали в забвение, относно личността на споменатото лице с надеждата, че ще бъдат достъпни за всички народни представители, както и моето писмо до Вас. Прилагам декларация от 1985г., предшестваща преименуването на малцинствена общност превърнало се в геноцид наречен с обидната теза „Възродителен процес“ и довела до насилственото изселване на 300 000 български граждани, определящи себе си като турци. Същата е подписана от Рашидов с промененото му име Веждю Радишев. Ще Ви бъда благодарен, ако помолите В. Рашидов да предостави публично всички документи, съдържащи се в комисията по досиетата относно същия /по ЗДРДОПБГДСРСБНА/, поводът за награждаване на

Запой. Иво Карамански целува Вежди Рашидов.

Димитър Иванов /водещ офицер в шесто управление на ДС/, неговото присъствие в „Мултигруп“ и личните му отношения с Г. Джагаров /втори в управлението на комунистическата ни държава след Т. Живков/ и приятелството му с убитите Карамански и Илия Павлов. Би било интересно обяснението за присъствието на негови работи в колекцията на обвинения за престъпна дейност Васил Божков и признаването на неговата колекция за легитимна. Надявам се да се открие информация за хотелът на Рашидов в австрийските Алпи, къщата построена от ГБС /строители на т.н. български Лувър, Квадрат 500, НХГ/, дейността на строителна фирма „Рашидов Пропертис“ и неговото оцеляване след скандала наречен „Апартаментгейт“.

Госпожо председател, с оглед на поредната заплаха, възнамерявам да направя всичко възможно да защитя себе си и моето семейство, споделяйки ситуацията с международни организации, журналисти, посолства и правозащитни представителства по отношение на моите граждански права и публично поведение. Серията от заплахи и щети от незнайни криминални субекти към мен не може да бъде определена като „случайна“ или причинена от „неизвестен извършител“. Надявам се да прецените риска, на който съм изложен и да отговорите на моето писмо и съмнение за предполагаем насилствен акт в съдействие на администрацията на НС и депутати.

Моля Ви, писмото ми и съпътстващите го копия от документи да бъдат представени пред всички народни представители в НС.

С уважение,

Проф. Велислав Минеков

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари