Проф. Минеков: Опитах се да разследвам „Златния гьол“ - казаха ми, че е опасно

0
Скулпторът допълва разследването на Генка Шикерова за ГКПП „Капитан Андреево“
Скулпторът допълва разследването на Генка Шикерова за ГКПП „Капитан Андреево“ Видео: Еврокоп

"Аз съм гледал как в пороен дъжд се взимат 5 лв., как в сняг 10-15 см също се опитват да извършват тази дезинфекция, което е почти невъзможно и пак плащаш тези пари. Става дума за огромна финансова игра, продължила с години през цялото управление на г-н Борисов без той да съзре за какво става дума." 

Това каза проф. Велислав Минеков във връзка с дезинфекцията по границата с Турция на вход на ГКПП „Капитан Андреево“, известна още като „Златния гьол“, от която частна фирма събира таксите, от които държавата би трябвало да печели, предава Евроком.

Имам дългогодишна биография от Република Турция и повече от 20 години съм работил там. През това време съм минавал много пъти между всички ГКПП към нашата съседка. Тези 5 лева, които трябва да се платят, за да се премине през „Златния гьол“ са безобразие“, каза още той.

Това е ударно място, за да се събират тези 5 лв., там минава голямо количество коли. Цялата тази техника е собственост на държавата Турция и трябва да се използва само ако има проявени заболявания, които идват от България“, обясни професора.

Минеков сравни „Златния гьол“ и протеста на служителите на БАБХ. Според него вместо да се купят ненужните машини по 30 милиона едната, ако тези средства бяха насочени към заплатите на служителите сигурно сега нямаше да протестират.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари