Изправят пред съда украинка за контрабанда на златни и сребърни накити

1
Разследването по случая продължава
Разследването по случая продължава Снимка: Прокуратура на РБ

Разследването по случая продължава

На 18.02.2024 година, на ГКПП „Капитан Андреево“ пристигнал автобус с чужда регистрация, пътуващ от Турция през България за Украйна. По метода „анализ на риска“ превозното средство било селектирано за щателна митническа проверка. При извършената такава в багажа на една от пътничките – 46-годишната украинска гражданка В.Л., митническите служители намерили укрити накити от бял и жълт метал. Според експертизата на вещото лице откритите 55,60 грама от накитите са от 14-каратово злато, а 9323 грама са от сребро, проба 925. Общата стойност на укритите бижутерийни изделия е 80 144 лева.

Контрабандните златни накити са били задържани. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор.

По разпореждане на Окръжна прокуратура - Хасково украинската гражданка В.Л., на 46 години е привлечена към наказателна отговорност за престъпление по чл. 242 ал.1 б. „Д“ от Наказателния кодекс, съобщават от прокуратурата. Спрямо нея е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 3000 лева, както и „забрана за напускане пределите на Република България”, освен с разрешение на Окръжна прокуратура - Хасково. Разследването по случая продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    N/A
    Да отива в Сливен! Миндил нагъл...да напълнят затворите с тия руски, украински и всякаква рускоговоряща сган!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари