Проф. Кантарджиев: Някой настъпи мотиката. Ама много яко

11
Важно е да не повтори, добави пенсионираният лекар
Важно е да не повтори, добави пенсионираният лекар

"Нищо трагично и драматично не е станало. Дай Боже на всеки така да го изпратят. Молбата ми е - колегите вече демонстрираха своето отношение. Не бива да се създават проблеми на министерството. Там кипи законотворчество."

Това каза проф. Тодор Кантарджиев по БНТ. По време не цялото си интервю, той не скри сарказма си към служебния министър Стойчо Кацаров.

"С един колега се срещам и му викам на майтап: „Сега ще излизаме ли отпуска или няма да излизаме?“. Вижте сега какви страшни работи стават в министерството. Какви съветници има? Да ти дават акъл да търсиш „махна“ на предишните. Хората си завиждат, бе. Никакъв героизъм не е проявил министър Кацаров. Той беше в правителството на Иван Костов като зам.-министър.

От тогава израсна в областта на пациентската дейност. Имам положително отношение към пациентски организации. Защо не се въведе специалност-пациент за някои лекари, които дълги години са се отдали на пациенти. Малко съм резервиран като видя лекар да представя пациентски организации. Аз съм си аз, аз съм си лекар, сега ще видя с какво ще се занимавам. Поканиха ме, благодаря им. След време ще реша.

Настана такова време, че ако не си заплашен с отстраняване, значи си никой. Някой настъпи мотиката. Ама много яко. Важно е да не повтори. Че при нас обикновено не минава с едно настъпване.

Трябва да се наблегне на имунизацията. Трябва да са по 50 000 на ден. Правилно се насочиха към възрастни и трудно подвижни."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

На плажа, два шезлонга и чадър са 100 лева. Не са скъпи. И в ИКЕА са толкова…

Харесай Дунавмост във Фейсбук