Продават "Мега мол Русе", но без асансьорите в него

0
Търговският център се продава също без ескалаторите, оградата, дизеловият генератор, ТВ екранът, който е на фасадата, както и украсите му
Търговският център се продава също без ескалаторите, оградата, дизеловият генератор, ТВ екранът, който е на фасадата, както и украсите му Снимка: Дарик / Архив

Синдикът Венцеслава Стефанова обяви за продан "Мега мол Русе".

Обявлението е публикувано в сайта на Министерството на правосъдието, в информационната система за производство по несъстоятелност, информира briagnews.bg.

До тъжната развръзка се стигна, след като фирмата собственик бе обявена в несъстоятелност заради дългове към лондонския клон на "Банка Пиреос".

Молът се намира на ул. „Независимост” №3 и е открит през 2010 г. Има три надземни етажа със 100 магазина и заведения, както и две подземни нива с 367 паркоместа. Разгънатата му застроена площ е 43 519 кв. метра. Продава се заедно с прилежащ терен от 10,8 дка. Началната цена е 25,72 млн. лв., а методът на продажба – чрез пряко договаряне на 14 ноември.

Интересна подробност е, че търговският център се продава без вътрешните асансьори, ескалатори и електрически пътеки. В цената не са включени и оградата, дизеловият генератор, ТВ екранът, който е на фасадата, както и украсите за Нова година, Св. Валентин и Баба Марта. Синдикът отбелязва, че оборудването не е включено в продажбата, тъй като е заложено в полза на "Юръпиън канвърджънс дивелъпмънт".

Лицата, желаещи да участват в прякото договаряне, следва да депозират писмени предложения на 14 ноември 2016 г. от 9 ч. до 10 ч. в канцеларията на синдика на ул. „Църковна Независимост” № 11, ет. 1, офис 1. Резултатът от преговорите ще бъде обявен същия ден. Със спечелилия кандидат ще бъде сключен предварителен договор за покупко-продажба, в който ще бъдат определени начинът и срокът за заплащане на окончателната цена. Върху продажните цени не се начислява ДДС.

Припомняме, че първоначални инвеститори бяха българската компания "Мегахим" и фондът "Юръпиън канвърджънс дивелъпмънт къмпани", които вложиха 30 млн. евро в строителството. Отдаваемата площ в мола е 17 800 кв.м. През 2014 г. Окръжният съд в Русе обяви компанията собственик в неплатежоспособност и откри процедура по несъстоятелност.

Това е трети опит за продажба на "Мега мол Русе". По-рано тази година никой не пожела да купи обекта на по-високи цени – съответно 33,8 млн. лв. и 27,1 млн. лв.

Източник: briagnews.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари