''Продължаваме промяната'': Въпросът за военна помощ за Украйна е приключен

0
България няма да предостави на Киев стара съветска техника
България няма да предостави на Киев стара съветска техника Снимка: БГНЕС

Въпросът за оказване на военна помощ на Украйна е приключен

Това заяви депутатът от ''Продължаваме промяната'' проф. Благовест Белев пред bTV

Повод за изказването му стана нота, с която вчера украинският посланик Виталий Москаленко е поискал оръжие за Украйна от външното ни министерство. Става дума за съветско, старо въоръжение, с което Украйна може да борави и има нужда точно от него. Искането идва само месец след решението на Народното събрание страната ни единствено да ремонтира украинска бойна техника, но не и да предоставя оръжие на Киев.  

"Парламентът се е произнесъл достатъчно ясно, дал е мандат на правителството как да помогнем на Украйна и не виждам основание и необходимост за ревизия. Въпросът за оказване на военна помощ на Украйна е приключен", каза Белев и припомни, че ще бъдат предоставени единствено средства за защита и решение за ремонт на украинска военна техника.

Депутатът каза, че всички коалиционни решения първо минават през коалиционен съвет, а на този етап той няма информация да се планират дискусии дали да окажем военна помощ на Украйна, или не.

Белев подчерта, че няма да бъде предоставена исканата от Москаленко стара съветска техника на Украйна.

Според регионалния министър Гроздан Караджов само Народното събрание може да реши дали да бъде оказана военна помощ на Киев. Според него, ако наистина се стигне до гласуване в правителството, отговорът щял да е положителен. Министърът обаче подчерта, че засега въпросът не е прерогатив на правителството.

''Нямам представа какво ще се случи в парламента и бихме се превърнали в гадатели, ако отговарям на въпросите'', заяви Караджов пред водещия на сутрешния блок на Би Ти Ви. И допълни, че опитът да се вкара интрига в коалицията няма да успее.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари