Продължава първото заседание на 50-ия конгрес на БСП

0
Днес форумът трябва да започне в 9:30 ч.
Днес форумът трябва да започне в 9:30 ч.

Продължава първото заседание на 50-ия конгрес на БСП.

Заседанието се провежда в зала 1 на НДК. Днес форумът трябва да започне в 9:30 ч. с Доклад на Комисията за провеждане на избора за национални органи на БСП, припомня Агенция Фокус.

Именно в този доклад трябва да станат ясни резултатите от изборите за национални органи на партията. Вотът за членове на Националния съвет и състав и ръководство на Общопартийната контролна комисия започна снощи малко след 23.00 ч. и продължиха до 00.30 ч. през нощта.

Делегатите гласуваха за състав на Националния съвет в две листи – основна и младежка. Над 700 са кандидатите за членове на Националния съвет от основната листа. Малко над 100 са кандидатите в младежката листа.
31 от членовете на Пленума бяха избрани вчера по обяд по време на делегатските съвещания на всички структури от многомандатни избирателни райони.

Първото заседание на 50-ия конгрес на партията ще завърши цикъла от отчет и избори в БСП, който започна декември миналата година.

Конгресът трябва да разгледа и резолюцията срещу проявите и настъпленията на неофашизма и неонацизма в Европа, както и политическа декларация на 50-ия конгрес за развитието на БСП и приоритетите на нейната политика.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари