Продължава модернизирането на електропреносната мрежа в Русенско

0
Ще се подменят предимно проводници и ел. стълбове
Ще се подменят предимно проводници и ел. стълбове

Ще се подменят предимно проводници и ел. стълбове

Важно е проблемите на хората да се решават максимално бързо и адекватно. Размяната на писма може да се отложи във времето. Ролята на администрацията е да помага на гражданите, а не да създава безсмислени документи.“, в това бе категоричен областният управител Борислав Българинов при срещата си със Здравко Миланов, който е началник на Разпределителния и обслужващ център за Русе и Разград на „Електроразпределение Север“ АД.

Двамата обсъдиха изграденото партньорство между двете институции и се обединиха около тезата, че то ще бъде надграждано. Припомняме, че при усложнена зимна обстановка ръководството на Областна администрация – Русе е участвало пряко в координацията между институциите при възобновяването на електроподаването в региона.

Освен на това на преден план бе поставен и въпроса за свеждане до минимум на загубите по електропреносната мрежа, като за целта от електроразпределителното дружество увериха, че продължават да работят за ограничаване на достъпа до електромерите и подновяване на проводниците. Постепенно се върви и към все по-голям процент на дистанционната отчетност. И през тази година е планирана сериозна инвестиционна програма. Най-общо тя се изразява в рехабилитация на електропреносната мрежа не само в града, но и в по-отдалечените населени места. Ще се подменят предимно проводници и ел. стълбове. Трафопостовете също ще продължат да се обслужват и модернизират, така че да посрещат повишената консумация на ток, както и да отговарят на съвременните изисквания.

От Енерго-Про са категорични, че при авария са в готовност да реагират в най-кратки срокове. 44 екипа от по двама души са в постоянна готовност за намеса. При необходимост и форсмажорна обстановка дежурните групи могат да бъдат допълвани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари