Продължава издирването на обирджиите на инкасо автомобила

0
Крадците са се опитали да избягат с лек автомобил по улица, която е била затворена
Крадците са се опитали да избягат с лек автомобил по улица, която е била затворена Снимка: БНТ

Крадците са се опитали да избягат с лек автомобил по улица, която е била затворена

Въоръжен грабеж в Благоевград тази сутрин. Три неизвестни лица нападнаха инкасо автомобил и отмъкнаха няколко чанти с пари. При опит да спре грабителите, един от служителите на охранителната фирма е прострелян сериозно.

От Окръжната прокуратура съобщават, че се води разследване за грабеж на парична сума с особено големи размери. По непотвърдена информация открадната сума е около 200 000 лева, информира БНТ.

Обирът става тази сутрин в 6:31 ч. Инкасо-автомобилът на охранителната фирма е излизал от трезора, в който се съхранява оборотът, събран през нощта. В момента на обира в буса са били шофьорът и негов колега, когато ги нападат трима маскирани.

Свидетели чули изстрели и разправия между обирджиите и охранителите. Живущи в района разказват, че не са успели да видят нищо, защото е било тъмно, но са се изплашили от престрелката.

Свидетел, който отказа да застане пред камера разказа, че обирджиите се опитали да избягат с лек автомобил по улица, която обаче била затворена и се наложило да минат отново през мястото на инцидента, където лежал простреляният охранител.

Пострадалият е на 51 години от Благоевград, бивш военен служител. Екип от лекари е извършил спешна операция, но поради тежкото му състояние по-рано днес е бил транспортиран в столично заведение.

На входно-изходните артерии на града полицейски екипи цял ден проверяваха автомобили от марката, с която са избягали обирджиите. От прокуратурата съобщават, че се води разследване за въоръжен грабеж в особено големи размери. От охранителната фирма отказаха коментар по случая.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Jean-Paul Belmondo
    Всичко е супер и от мен честита коледа на избягалите с парите.Само за момчето ми е жал,простреляното.Ако обирджиите имат душа и сърце да намерят начин да му метнат 30 бомбета защото той и от застраховката си служебна няма да вземе толкова,а ще има дълъг период на възстановяване.Не вярвам от фирмата да му сложат лев във джоба или да му поемат кредитите ако има такива.Ще има здравей,мерси и потупване по рамото за доблестната постъпка под охрана и отбрана.Да му сложат на човека 100 000 хилки от фирмата награда.Да ги видим "пичовете"
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари