Продължава евакуацията на хора в Гърция

0
Продължават и спасителните операции в района на Кардица
Продължават и спасителните операции в района на Кардица Снимка: БГНЕС

Продължават и спасителните операции в района на Кардица

Остава тежка ситуацията след наводненията в Гърция, които отнеха живота на най-малко шестима души. Сега епицентърът на кризата е в района на градовете Кардица и Лариса.

Нивото на река Пиниос в района на Лариса се е покачило опасно и властите призоваха хората, които живеят в селата по поречието да се евакуират. В ранните часове на деня беше решено и да се разрушат дигите на язовир Гиртони, за да не залее реката близките села.

Продължават и спасителните операции в района на Кардица, където улиците бяха напълно погълнати от пороя, който бурята "Даниел" предизвика. От вторник над 820 душ са евакуирани, десетки бяха блокирани в наводнените си къщи.

Премиерът Кириакос Мицотакис призова хората да спазват стриктно инструкциите на властите.

"Предстоят ни още 24 трудни часа и искам да подчертая, че приоритет е защита на човешкия живот. Всички разбират, че има природни феномени, които не можем да контролираме, независимо каква защита срещу наводнения има.Когато падне безпрецедентно количество дъжд, няма как да няма наводнения", заяви той.

Властите в Гърция след наводненията: Най-трудното предстои

Над 6 хиляди сигнала са постъпили в гръцките центрове за спешна помощ за последните 24 часа. Най-много от тях са в района на град Волос, където започна операция по евакуирането на местните с военни хеликоптери.

Повечето от мостовете в покрайнините на града бяха срутени, както и основната магистрала за влизане във Волос. Усилията по спасяването на блокираните хора са силно затруднени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари