Продадоха на търг легендарния автомобил на Джеймс Бонд

0
Сумата от над 3 милиона британски лири ще бъде дарена
Сумата от над 3 милиона британски лири ще бъде дарена Видео: Ройтерс

Сумата от над 3 милиона британски лири ще бъде дарена

Автомобилът на Джеймс Бонд беше продаден за повече от 3 милиона британски лири, съобщи АФП, цитирана от БТА.

Репликата на „Астън Мартин DB5” беше предложена на аукцион с благотворителна цел. Парите от продажбата на автомобила, с който са правени каскадите в „Смъртта може да почака“, са предназначени за благотворителни цели.

Аукционът, свързан с 60-годишнината от първия филм за британския шпионин Джеймс Бонд, беше организиран от британската компания „Кристис“ и включва 25 предмета. Досега от продажбата на 27 предмета, принадлежали на героя Джеймс Бонд, сред които официалния Туитър акаунт на 007, са събрани 6 827 000 евро. Средствата ще бъдат насочени към 45 благотворителни асоциации. Сред тях са фондацията на принц Чарлз, който стана крал след смъртта на Елизабет Втора на 8 септември, както и „Лекари без граници“.

Репликата на „Астън Мартин DB5” е един от осемте автомобила, създадени специално за снимките на филма „Смъртта може да почака“ през 2021 г. Това е единствената кола, изпълнявала каскади, предложена на аукцион според „Кристис“.

Друг модел на „Астън Мартин“ – модел V8, от началото на 80-те, който също се появява във филма „Смъртта може да почака“, беше продаден за повече от 700 000 евро. Модел „DBS Superleggera“ беше продаден за 450 000 евро.

Сред другите предмети на разпродажбата имаше костюми и аксесоари на Джеймс Бонд.

Паралелната онлайн разпродажба по повод годишнината на Джеймс Бонд продължава до 5 октомври. Тя включва 36 предмета.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    2
    sarah
    Никой няма да изкупи американския промит мозък на про100$$$ к!р0!
  • 0
    1
    сакЛ
    Помислихме си, че на търг е продаден дементният мозък на джо бидон?!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари