Продадоха 6 кг. злато в НАП - Русе

0
Продадоха 6 кг. злато в НАП - Русе
Снимка: НАП - Русе

Нови играчи са изненадали „олигарсите“ в златарския бранш на търг за бижута в офиса на НАП в Русе. В приключилото тайно наддаване със средно 15 % по-скъпо са продадени 6 кг. изделия от благородни метали и са достигнали обща цена от 181 300 лв.

За 8-те търгови групи са били подадени общо 14 оферти от 5 участници. От тях двама са участвали за първи път в търг за злато, обявяван от русенските инспектори в отдел „Държавни взимания“. С много точни ценови предложения, превишаващи с малко пазарния курс, те са спечелили и 5-те групи, за които са наддавали.

Така изненадващо са развалили сметките на традиционни играчи, привикнали да участват в подобни търгове в цялата страна, като предлагат оферта за цялото обявено количество, но с минимална надбавка от стартовата цена. Обичайно разчитат, че мощните им в бранша позиции ще „разчистят“ търга от дребни конкуренти, участващи понякога само за по-малки количества, но с по-високи цени. Увеличаването на конкуренцията си е проличало и от сегашния опит на непретенциозна фирма от русенския регион да си купи злато от изгодните предложения на НАП.

Абсолютно прагматично на търга най-голямо е било наддаването за една от групите, в които е имало само златни синджирчета, които веднага могат да се реализират на пазара.

В следващата скъпа група e дамска висулка „Версаче“, която е привлякла купувачите с авторитета на известната марка и наддаването се е повишило до 21 %.

Това е първият за тази година търг в офиса на НАП в Русе и всички, предлагани в него изделия са били конфискувани на граничните пунктове за митническа контрабанда и отнети със съдебни актове.

През миналата 2013 г. русенската приходна администрация е провела 2 подобни търга за общо 9 кг. изделия от благородни метали, с които за държавния бюджет са осигурени над 266 000лв.

В подобни търгове могат да участват само фирми, лицензирани по Валутния закон.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари