Проблем по железния път е причината за инцидента с влака на "Булмаркет"

0
Комисията е установила, че няма нарушение от страна на машинистите
Комисията е установила, че няма нарушение от страна на машинистите

Проблем по железния път е причината за инцидента с влаковата композиция на "Булмаркет" край гара Самуил в началото на седмицата.

Това сочи оценката на сформираната специална комисия, която разследва причините за инцидента с празен вагон от композиция, превозваща петролни продукти, който е излязъл от релсите, предаде БНР.

Търговският директор на "Булмаркет" Ивайло Бончев заяви, че комисията е установила, че няма нарушение от страна на машинистите, защото при разрешена скорост от 60 километра в час, влаковата композиция се е движила с 57 километра. Той допълни:

Влакът е бил композиран правилно, съобразно изискванията. Подвижният състав, всички вагони са абсолютно изправни и от протокола, който е разписан между "Булмаркет" и НКЖИ, става ясно, че причината за дерайлирането е неизправен релсов път, деформация в пътя, а каква е причината за деформацията - тепърва ще се изяснява.

Инцидентът разбуни духовете, защото именно цистерна на "Булмаркет" се взриви в Хитрино на 10-и декември миналата година и отне живота на 7 души, а други 26 бяха ранени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари