Признаха за виновна медицинска сестра, убила 7 бебета във Великобритания

0
Луси Летби е обвинена в умишлено нанасяне на телесна повреда на новородени бебета по различни начини
Луси Летби е обвинена в умишлено нанасяне на телесна повреда на новородени бебета по различни начини

Луси Летби е обвинена в умишлено нанасяне на телесна повреда на новородени бебета по различни начини

Медицинска сестра от отделение по неонатология в британска болница беше призната за виновна днес за убийството на седем бебета и в опит за убийство на още шест, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

На 33-годишната Луси Летби бяха повдигнати обвинения в убийство за смъртта на пет новородени от мъжки пол и на две от женски, както и за пет опита за убийство на момченца и за пет опита за убийство на момиченца между 2015 и 2016 г., когато е работила в болницата "Графинята на Честър" в Северозападна Англия.

Тя бе обвинена в умишлено нанасяне на телесна повреда на новородени бебета по различни начини, включително с инжектиране на въздух в кръвния им поток и в подаването на въздух или мляко в стомасите им чрез назогастрални тръби (тръбите, които се вкарват от носа към стомаха - бел. ред.).

Срещу нея бяха повдигнати обвинения и за отравяне на бебета чрез добавянето на инсулин в интравенозното им захранване и в увреждане на дихателните им тръби.

Летби не се призна за нова по нито едно от обвиненията.

Съдебният състав от седем жени и четирима мъже заседаваше в продължение на 22 дни, преди да излезе с присъда. Един от съдебните заседатели от първоначалния състав не участва в заседанията, след като помоли да бъде извинен поради лични причини.

Тогава съдията даде на заседателите правото да стигнат до решение за присъдата с 10 гласа "за" вместо с изискваното пълно единодушие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари