Приятелки на Ейми Уайнхаус са разпродали незаконно нейни вещи на търг

0
Наследниците на покойната певица искат 924 000 щатски долара от тях
Наследниците на покойната певица искат 924 000 щатски долара от тях Снимка: Amy Winehouse / Facebook / архив

Наследниците на покойната певица искат 924 000 щатски долара от тях

Наследниците на Ейми Уайнхаус съди две приятелки на покойната певица за повече от 924 хил. щатски долара (730 хил. британски лири) заради твърдения, че са спечелили от продажбата на личното ѝ имущество на търг, предаде ДПА, като цитира съдебен документ.

Бащата на звездата Мич Уайнхаус, който отговоря за имуществото на дъщеря си, заведе дело срещу Наоми Пари и Катрина Гурлей във Висшия съд в Лондон.

В съдебния документ се твърди, че двете жени са изпратили "различни предмети, притежавани от Ейми през живота ѝ" за продажба на два търга, проведени през 2021 г. и тази година.

Твърди се, че като са дали предметите аукцион "от свое име и за своя сметка", те са "превърнали" собствеността на покойната изпълнителка "в своя собствена употреба", пише БТА.

Наследниците на певицата искат от Пари обезщетение в размер на 534 192,90 британски лири, като същевременно претендират за сумата от 198 041,07 британски лири от Гурлей.

В изявление, публикувано за първи път от говорител на наследниците миналия месец, се казва: "През 2021 г. бяха продадени на търг предмети от живота и кариерата ѝ, като 30% от приходите отидоха за фондация "Ейми Уайнхаус". Две лица продадоха редица предмети на този аукцион и задържаха приходите: всички предмети бяха свързани с Ейми".

Според изявлението тази година те са предложили на търг още предмети, свързани с Ейми, като от двата аукциона всяка е получила шестцифрена сума. Наследниците ѝ искат да знаят как двете жени са се сдобили с тези предмети, но не са получили задоволителни отговори. В резултат на това е заведено делото, за да се изясни въпросът.

Фондацията "Ейми Уайнхаус" ще има пряка полза, ако парите бъдат възстановени.

Певицата почина през 2011 г. на 27-годишна възраст. След две разследвания беше установено, че причината за смъртта ѝ е алкохолно отравяне.

Албумът на Ейми Уайнхаус Back То Black от 2006 г. я превърна в международна звезда и спечели пет награди "Грами", включително за запис и песен на годината за Rehab, припомня ДПА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари