Пристигащите от Швеция и Португалия влизат у нас с PCR тест за коронавирус

0
Тези, които не покажат такъв документ, ще бъдат под 14-дневна карантина
Тези, които не покажат такъв документ, ще бъдат под 14-дневна карантина

Всички пристигащи от Швеция и Португалия, както и от трети страни извън ЕС и одобрения списък на министерството на здравеопазването, при влизането си в България трябва да представят документ за отрицателен резултат от ПСР тест, направен до 72 часа преди това.

Тези, които не покажат такъв документ, ще бъдат под 14-дневна карантина.

От този четвъртък, 16 юли, в България без 14-дневна карантина и без PCR тест могат да влизат всички лица, които пристигат от следните трети държави: Исландия, Кралство Норвегия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн, Република Сан Марино, Княжество Андора, Княжество Монако и Държавата град Ватикан, Алжир, Австралия, Канада, Грузия, Япония, Мароко, Нова Зеландия, Руанда, Република Корея, Тайланд, Тунис, Източна република Уругвай и Украйна, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Междувременно всички български граждани, пристигащи у нас от Великобритания, вече няма да бъдат поставяни под карантина.

Заповедта на здравния министър влезе в сила от тази нощ. Продължава да се работим с британското правителство за премахване на карантината и в Обединеното кралство за пристигащите от България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари