Приложение ще ни спасява от смърт по време на селфи

0
Създателите на приложението са съобщили, че създадената от тях програма "може" да определя нивото на потенциалната опасност на снимките
Създателите на приложението са съобщили, че създадената от тях програма "може" да определя нивото на потенциалната опасност на снимките

Американски учени са разработили приложение за смартфони, което ще направи селфитата безопасни.

Научни сътрудници от университета Карнеги Мелън в САЩ са станали спонсори на уникално приложение за мобилни телефони, което ще позволи да се предотвратят смъртните случаи по време на селфи, споделя nbox.bg.

Създателите на приложението са съобщили, че създадената от тях програма "може" да определя нивото на потенциалната опасност на снимките. След активиране на фронталната камера мобилното устройство в реално време анализира ситуацията и предупреждава човека за предстояща опасност.

Освен това, смартфонът спира да работи и "дава ход" на снимката само на безопасно място.

Учените казват, че са разработили няколко версии на приложението. Всички те в момента се тестват, за да се избере най-добрата. Версията-победител ще бъде на разположение в Google Play Market и Apple AppStore.

През последните дни две деца у нас пострадаха, докато опитваха да си правят селфи. Момиче на 13 години увисна с главата надолу от електрически стълб в Нови пазар.

Днес пък дете на 12 години получи 60% изгаряния след токов удар, след като се опитало да се качи върху влак.

Източник: nbox.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари