Приложение ни помага да прочетем роман за по-малко от 90 минути

0
Приложение ни помага да прочетем роман за по-малко от 90 минути

Четенето е на път да се промени завинаги. Базираният в Бостън софтуерен разработчик Spritz е бил в невидим режим за последните три години, правейки малки промени по своята програма и отдавайки я за ползване на различни e-книги, апликации и други платформи.

Сега Spritz е на път да стане публична с нова технология на Samsung. В миналото други приложения също са предлагали сходни видове визуална презентация за подобряване скоростта на четене и удобство за мобилни устройства. Това, с което Spritz се отличава от останалите, е манипулиране на формата на думи и по-подходящото им подреждане за естественото движение на четене на окото, пише изданието Elite Daily.

Оптималната точка на разпознаване" (ORP) се намира вляво от центъра на всяка дума, и така тя е точната точка, от която нашият мозък дешифрира всяка комбинация от букви.

Уникалното на Spritz, е че идентифицира ORP на всяка дума, прави това червено и представя всички оптимални точки на разпознаване в същото пространство на екрана. По този начин очите не се движат изобщо гледайки думите. Това позволява мигновеното обработване на информация, вместо прекарване на време в декодиране на всяка дума.

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари