Приключи третият ден от триатлона в Лесопарк "Липник"

0

В спортното събитие се включи и националният ни отбор

Третият ден на спортното събитие по проект „Sports4GreenDeal“, финансиран по програма „Еразъм Спорт“ на ЕК, предложи още по-богата палитра от емоции за участниците. В състезанията по триатлон на Гребната база на язовира в Лесопарк „Липник“, освен представители от Малта, РС Македония и русенският спортен клуб „Далян“, се включи и националният ни отбор, на който след седмица им предстои Балканиада.

Състезанието по плуване, колоездене и бягане беше разделено в три възрастови групи - младежи, младежи старша възраст и мъже и жени. Те се надпреварваха в супер спринтови дистанции – на 350 м плуване, 10 км колоездене и 3 км бягане. В състезанието се включи и европейският шампион при младежите Александър Божилов, който очаквано показа най-добър резултат.

Малко по-рано приключи своеобразният реванш в надпреварата в дисциплината „Драконови лодки“, в която сили премериха отново отборите на Унгария и Спортен клуб по кану-каяк "Локомотив"-Русе. Този път в оспорваната битка надделяха състезателите на русенския клуб.

По програма в следобедните часове продължи семинарът “Еко отговорност в спорта”, в който участие взеха представители на Унгария, Румъния, Чехия, Малта и Литва. Той бе модериран от Емилия Петкова – експерт „Съпътстващи събития“, която представи различни възможности за еко инициативи в спортовете, а показаната от нея презентация, свързана с еко протестите в Русе през 90-те години на миналия век, предизвика жив интерес и въпроси у присъстващите.

От 20:00 часа на сцената пред сградата на Община Русе се очаква да започне концертът на световно известната рап звезда от 90-те NANA, в който със свои изпълнения ще се включат и Танцово студио „Фрийдъм“, както и хип-хоп тандемът Били Хлапето и Митко Димитров - D3MO.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари