Приключи Трети Национален младежки форум „Арнаудови срещи 2022. Пътят към познанието“

0

От русенските училища беше осигурено силно присъствие

Велислав Борисов и Катерина Прончева от МГ „Акад. Кирил Попов“ – Пловдив са носители на Големия приз на журито тази година за най-добър младежки изследователски проект в областта на хуманитарните науки на приключилия в събота – 25 юни, Трети Национален младежки форумАрнаудови срещи 2022. Пътят към познанието“. Освен това те са и фаворитите на Регионална библиотека „Любен Каравелов“. Двамата се представиха с изследването „Названия на облекло от Речника на Найден Геров“, за което са използвали повече от 25 книжни източници. Научен ръководител на проекта е преподавателят в пловдивската математическа гимназия Невена Ичевска, а научен консултант проф. д-р Диана Благоева, Институт по български език при Българска академия на науките. Велислав и Катя получиха знака на форума, грамоти, плакет на библиотеката и ваучер за книги.

Наситената програма с интригуващи теми за трети път събра повече от 140 младежи, учители и специалисти от цялата страна в Регионална библиотека „Любен Каравелов“. Бяха представени 65 теми в шест хуманитарни направления. В съпътстващия културен афиш на форума участниците и гостите имаха възможност да се срещнат онлайн с младата режисьорка Ваня Донева и нейния късометражен филм „Серафим“ по разказа на Йордан Йовков. За тях бяха предвидени и разходка до Часовниковата кула и запознаване с Фонд „Акад. Михаил Арнаудов“.

За първа година в „Арнаудови срещи“ участваха младежи от Тетевен, София, Тутракан, Шумен и др. От русенските училища силно беше присъствието на учениците от СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“, МГ „Баба Тонка“, СУПНЕ „Фридрих Шилер“ и др.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари