50 разработки на ученици ще се състезават на форума "Арнаудови срещи"

0
Десет русенски училища се включват в младежката среща
Десет русенски училища се включват в младежката среща

Десет русенски училища се включват в младежката среща

Приключи регистрацията за участие в Четвъртия национален младежки форумАрнаудови срещи. Пътят към познанието“, който ще се проведе на 24 юни 2023 г. Организатори са Регионална библиотека „Любен Каравелов“ и Сдружение „Културни пространства“ в партньорство с Регионално управление на образованието - Русе. Конференцията се финансира по Програма „Култура“ на Община Русе.

50 разработки на повече от 100 ученици, учители-млади специалисти и студенти ще се състезават за голямата награда - Знак на форума, в тематичните направления: Литература; Български фолклор; Изкуства; История; Философия; География; Интердисциплинарни изследвания.

Десет русенски училища се включват в младежката среща, съобщава Русенска библиотека. От страната ще има представители на учебни заведения от Варна, Бургас, Пловдив, Стара Загора, Свищов, Видин, Банско, Джебел, Сливен, Омуртаг и Шумен, а също така от Тракийски научен институт, филиал Варна и Пловдивски университет "Паисий Хилендарски".

Форумът си поставя за цел да насърчи изследователските търсения в областта на хуманитарните науки, да стимулира интереса към издирване и проучване на литература, документи, факти за историята, фолклора, културните и обществените процеси в миналото и днес, както и да провокира дебат по ключови хуманитарни проблеми на нашата съвременност.

Крайният срок за изпращане на готовите разработки е 9 юни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари