Приключи изслушването в европарламента, посветено на обстановката в България

0
Емил Дечев: Запознах ЕП с трескавата активност на главния прокурор през последните няколко седмици
Емил Дечев: Запознах ЕП с трескавата активност на главния прокурор през последните няколко седмици Снимка: Министерство на правосъдието

Емил Дечев: Запознах ЕП с трескавата активност на главния прокурор през последните няколко седмици

В Европейския парламент приключи изслушването при закрити врата, посветено на обстановката в България. Главният прокурор Иван Гешев говори пред евродепутатите от Групата за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните права двайсетина минути. След напускането си той отказа коментар на българските журналисти с думите, че ще говори в София.

Евродепутатката Софи инт Велд посочи пред медиите, че в някакъв момент наблюдението над нашата страна трябва да приключи, макар че това е дълъг процес. ЕП подкрепя българските хора и българските власти, защото България е част от ЕС. Има нужда от още реформи и няма да бъде лесно, добави тя, цитирана от БТА.

Зам.-министърът на правосъдието Емил Дечев отбеляза, че е отчел пред евродепутатите приетите и подготвяните от нашата страна промени в областта на върховенството на правото. "Запознах ги с нашето отношение към трескавата активност на главния прокурор в последните няколко седмици. Обясних, че тя принципно е необходима, но точно в настоящия контекст буди известни съмнения за пристрастност", обобщи Дечев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари