„Приказка за България“ в ОУ "Васил Априлов"

0

„Приказка за България“ е патриотичен проект, посветен на 140-годишнината от Априлското въстание и подвига на Ботев.

Той се проведе в ОУ „Васил Априлов“ град Русе.  „Приказка за България“ е организирана съвместно от НД „Традиция“ и Сдружение „Пазители на българщината“. Те обучаваха четвъртокласници и петокласници и ги запознаха с бита и войнските традиции.

„Събитието се провежда за пръв път, като избрахме именно този момент, тъй като наскоро се навършиха 140 години от избухването на Априлското въстание.“ – каза Гергана Григорова директор на основното училище.

Децата се запознаха с оръжие, използвано в Средновековието и Българското Възраждане, като паралелно с това бяха представени процесите на мелене на брашно и сечене на монети. Малчуганите се научиха да стрелят с лък и да държат меч.

Проектът има една-единствена цел, а именно да повишим патриотичното възпитание на децата и да им покажем, че българската история не е само последните 25 години, а че това е една страна с древно и богато минало.“ – сподели Цветелин Радулов, основен инициатор на проекта.

Демонстрациите по стрелба с лък, битки с мечове, оцветяване, обличане на автентични костюми от времето на предците ни, предизвикаха огромен интерес сред децата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари