Приемат заявки за фестивала „Шопски наниз“ до 26 май

0
В „Шопски наниз“ могат да участват любителски колективи и индивидуални изпълнители, представящи автентичен и обработен танцов, песенен и/или словесен и обреден фолклор
В „Шопски наниз“ могат да участват любителски колективи и индивидуални изпълнители, представящи автентичен и обработен танцов, песенен и/или словесен и обреден фолклор Снимка: Фейсбук

В „Шопски наниз“ могат да участват любителски колективи и индивидуални изпълнители, представящи автентичен и обработен танцов, песенен и/или словесен и обреден фолклор

И тази година магията на фолклора ще завладее Костинброд с тринадесетото издание на фолклорния фестивалШопски наниз“. Датите, в които града ще се потопи във фолклорни ритми, са 9, 10 и 11 юни. Събитието, което е насочено към развитието на любителското фолклорно творчество, е подкрепено и от Областна администрация – Русе.

Община Костинброд

Организатори на международния фестивал са Община Костинброд, както и Народните читалища „Иван Вазов 1947”, „Св. Св. Кирил и Методий 1890” и „Заря 1914“, със специалното съдействие на всички социални центрове на територията на общината. Певческата и танцова надпревара ще се проведат в големия салон на НЧ „Иван Вазов1947”.

В „Шопски наниз“ могат да участват любителски колективи и индивидуални изпълнители, представящи автентичен и обработен танцов, песенен и/или словесен и обреден фолклор. Всички състави, школи и формации от община Костинброд участват във фестивала извън конкурсната програма.

Според своя регламент, „Шопски наниз“ има състезателен характер. Изпълненията се оценяват от професионално жури в областта на фолклора.

За всеки състав или индивидуален изпълнител се подава отделна заявка. Всички заявки от една организация не могат да надвишават определеното по регламент време.

Срокът за изпращане на заявки е да 26.05.2023 г. на адрес гр. Костинброд 2230, пл. „Иван Вазов” №1, НЧ „Иван Вазов-1947”, за XIII МФФ „Шопски наниз-2023”, е-mail: [email protected]. Телефони за контакт: Стойна Таскова – 0888724172, Камелия Георгиева – 0889849632, Татяна Кръстанова – 0721/66130

Повече за фестивала, чиято основна цел е да опазва и съхранява фолклорните традиции и обичаи, а също и да насърчава изучаването на фолклор от шопската фолклорна област, може да прочетете ТУК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари