Приемат документи за обезщетения на имоти по трасето Русе - Бяла

0
Финансирането по отчуждаване на имотите се осигурява от Агенция „Пътна инфраструктура“
Финансирането по отчуждаване на имотите се осигурява от Агенция „Пътна инфраструктура“ Снимка: Областна администрация - Русе

Финансирането по отчуждаване на имотите се осигурява от Агенция „Пътна инфраструктура“

До дни в Областна администрация – Русе ще започне приемът на документи за изплащане на парично обезщетение за имотите, отчуждени за изграждане на автомагистралата „Русе – Велико Търново“, това заяви областният управител Данаил Ковачев при среща с кмета на Община Ценово д-р Петър Петров.

Финансирането на процедурата по отчуждаване на имотите и частите от имотите – частна собственост се осигурява от Агенция „Пътна инфраструктура“. Документите ще могат да се подават в Центъра за административно обслужване на институцията, намиращ се на пл. „Свобода“ 6 или по пощата чрез лицензиран пощенски оператор. След това комисия от експерти на Областната управа ще разглежда подадените искания, като ще се извършва пълна оценка на приложените документи. При доказан правен интерес и наличие на всички необходими документи ще се премине към изплащане на сумите, определени в Решение № 434 от 2023 г. на Министерски съвет. Парите ще бъдат превеждани по банков път.

Скоро на уебсайта на Областната администрация ще бъде обявен и необходимия комплект от документи.

По време на срещата, в която участва и заместник областният управител на Русе Георги Георгиев, стана ясно, че по данни на Министерството на регионалното развитие и благоустройството строежът на магистралата би трябвало да започне през октомври или ноември тази година. Припомняме, че магистралата е разделена на три лота. Обществената поръчка за първите два лота, които обхващат участъка от Русе до Бяла и обхода на Бяла с обща дължина от 76 км бе стартирана още през 2020 г., но изпълнители бяха избрани едва през 2022 г. Тази година се очаква да стартира и обществена поръчка за строителството на последния трети лот от магистралата – между Бяла и Велико Търново, който е с приблизителна дължина от 57 километра.

Припомняме, че с Решение № 660 на Министерския съвет от 2022 г. Обект „Автомагистрала „Русе – Велико Търново“ е обявен за национален по смисъла на § 1 от Допълнителните разпоредби на ЗДС и за обект с национално значение по смисъла на § 5, т. 62 от Допълнителните разпоредби на Закона за устройство на територията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Популисти
    Тези двамата чекисти ходят по общините сиамски близнаци да се правят, че нещо са постигнали. А истината е, че парите са осигурени и преведени от държавата, като процедурата върви още от предишния областен.
  • 1
    2
    Нормално
    Строителите са копейки и обичат традиционните ценности. Векове наред българите се возят на каруци и идват някакви еврогейски джендъри да ги зарибяват с автомобили, как ли пък не. Като запретна шаячните ръкави па като ви запраскам с гегата всички модерни геюве ше ви ритам чак до Букурещ!!!
  • 4
    1
    Adano
    След още 30 години,който е жив,може и да стане! Ама с тези поголовни кражби,едва ли!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари