Прием на генералния консул на Русия в Русе

0

Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров и неговият заместник г-н Валентин Колев уважиха приема на генералния консул на Русия в Русе г-н Андрей Громов и на неговата съпруга г-жа Татяна Громова.

Приемът се проведе тази вечер в ресторанта на хотел „Дунав Плаза“ и беше по случай пристигането на генералния консул в страната.

Г-н Григоров и г-н Колев благодариха за поканата и отправиха пожелания към г-н Громов за здраве, успешен мандат и надграждане ползотворното сътрудничество между двата народа. Г-н Григоров използва повода, за да подчертае общото историческо минало между българи и руси като посочи, че съвсем естествено Русия е била сред първите държави с които България е установила дипломатически отношения след Освобождението си.

След като на всеки дошъл беше дадена възможността да изкаже своите поздравления към генералния консул и съпругата му, прозвучаха химните на Руската Федерация и на Република България.

Специален гост на събитието беше Извънредният и Пълномощен посланик на Руската Федерация в нашата страна Н. Пр. Анатолий Макаров. Той приветства присъстващите и подчерта значението на генералните консулства на Русия в градовете Русе и Варна.

Кратко слово произнесе и новоназначеният г-н Громов, който постави акцент на това, че е радостен от възможността да работи за развитието на двустранните отношения между двете държави и то в страна като България, където винаги се е усещало приятелското настроение между двата славянски народа. Последва тост, след който всеки желаещ можеше да поговори и да обмени виждания с новия генерален консул в приятна и дипломатична обстановка.

Сред множеството официални гости бяха областните управители на Велико Търново, Габрово, Ловеч, Силистра, Търговище, кметове на населени места от споменатите области и от русенския регион, заместник-кметът по устройство на територията на община Русе г-н Димитър Наков, председателят на Общинския съвет в града и новоизбран ректор на Русенския университет чл.-кор. проф. дтн. Христо Белоев, досегашният ректор проф. д-р Велизара Пенчева, общественици, представители на медиите и бизнес средите и други.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари