Приеха малкия Дилян в русенската болница

0

Бебчето Дилян, чиято съдба разтърси цяла България, е прието за лечение в детското отделение на русенската болница.

Причината е инфекция, каквато мъничето е получавало и по време на престоя си в пловдивската клиника, съобщи Монитор.

Тези състояния са били овладявани досега, такава е прогнозата и сега. Неотлъчно до детенцето си е майката Даниела, която му дава цялата обич и внимание на света.

Хиляди хора следят всеки ден във "Фейсбук" страницата за Дилян новините около състоянието му. Съпричастните с мъката на семейството се молят да стане чудо и окуражават родителите с добри и топли думи.

Момченцето от Русе, което грабна сърцата на много хора, вече е почти на шест месеца. Малко след раждането му се установява тумор на гръбначния стълб, който спешно трябва да се оперира. Въпреки хирургичната намеса туморът прогресира и лекарите препоръчват операция в чужбина. Родителите започват кампания за събирането на средства и това се оказва по-лесната задача, защото се сблъскват с тромавия бюрократичен апарат на Фонда за лечение на деца в чужбина. Именно забавянето на лечението на Дилян става причина за проверки и промени във фонда. Междувременно в пловдивска клиника бебето преминава през тежки химиотерапии, от които туморът не се повлиява и отговорът на клиники в чужбина е, че лечението е невъзможно. Родителите вземат изключително тежкото решение да приберат детето си в Русе и да го гледат в домашни условия, без маркучи и апарати, колкото му е отредено от Бога.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари