Прибират малкия Дилян в Русе!

1
Родителите взели тежкото решение да не подлагат мъника на повече болки, дават парите на други болни деца
Родителите взели тежкото решение да не подлагат мъника на повече болки, дават парите на други болни деца

Малкият петмесечен Дилян Христов ще се прибере у дома си в Русе.

Родителите взели тежкото решение да не подлагат болното си от рак дете на повече мъчения в болниците, споделя Монитор.

Набраните до момента средства за лечението на бебенцето ще бъдат дарени за други кампании. Това става ясно от публикация на майката Даниела Христова в страничката във Фейсбук „Живот за бебе Дилян”, от която хилядите съпричастни с мъката на семейството се информираха ежедневно какви пари са събрани по дарителската сметка на Дилян и как върви лечението му.

За съжаление в нощта срещу четвъртък администраторът на страничката уведоми всички познати и непознати приятели, че бебенцето няма никакви шансове да оздравее. Нито един български или чуждестранен лекар не е дал надежди на родителите, че ако подложат мъника на операция, това ще спаси живота му. Точно обратното. На свикана преди дни комисия, в която са влизали не само лекуващите бебето лекари, но и завеждащият онко отделението, представители на отдела за закрила на детето, шефът на болницата и други лекари било взето решение малчуганът да не бъде подлаган повече на медицински интервенции.

От клиники в чужбина,получихме отговори, че туморът не подлежи на операция.След скенера на 15 април ни беше обяснено, че Дилян има разградени от тумора прешлени,че под тях,цитирам:,,гръбначен мозък.... нерви...е една каша"!”, пише през сълзи майката.

На свикана комисия преди дни, в която влизали лекуващите му лекари и хора от отдела за закрила на детето, станало ясно, че бъдещото лечение на тумора, обхванал гръбначното стълбче на бебето, е невъзможно. Туморът не се е повлиял и от химиотерапиите, като дори е нараснал. Хирург е обяснил, че няма алтернатива и че детето буквално „ще бъде изкормено” при предстояща операция. Резултатите от хистологията посочили, че става дума за „злокачествен инфантилен тумор,произлизащ от обвивките на нервните влакна,но в предвид това,че такъв вид тумор се наблюдава изключително рядко при кърмачета ,не може да бъде поставено категорично заключение”.

Затова родителите взели изключително тежкото решение да си го гледат в домашни условия, без маркучи и апарати, химии и скалпели.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари