Приеха без дебати промените във валутния закон

3
Менда Стоянова: Българският гражданин няма да усети това, което гласувахме днес
Менда Стоянова: Българският гражданин няма да усети това, което гласувахме днес Снимка: БГНЕС

Парламентът обсъжда промените във валутния закон. Текстовете променят Закона за Българската народна банка. И по-конкретно курса на лева към еврото, след присъединяването на България към чакалнята за еврозоната.

Промените във валутния закон бяха приети без дебати в парламентарната зала. Оттук нататък преговарящите от българска страна за въвеждане на еврото в чакалнята на еврозоната са задължени да настояват за този курс.

„Ние сме „за” спокойствие на хората, за да не се предизвиква паника и да започнат да се обръщат левовете в евро, заяви Манол Генов от БСП.

„Българският гражданин няма да усети по джоба си или по цените това, което гласувахме днес като промяна. Всичко останало бяха спекулации”, категорична бе Менда Стоянова от ГЕРБ.

„С относителен консенсус, без БСП, българският парламент бетонира сегашния курс на лева към еврото. Смятам, че сега нещата стоят добре. От една страна е отворен пътя към чакалнята на еврозоната. От друга страна е гарантирана стабилността на лева”, смята Йордан Цонев от ДПС.

„Дебатът по този въпрос е много важен, за да няма спекулации.Считаме, че през един дебат, който най-вече може да бъде воден през един референдум с участието на всички българи, може да бъде решен този въпрос”, предложи председателят на ВОЛЯ Веселин Марешки.

Според правилата престоят в чакалнята на еврозоната за всяка една държава, която иска да въведе еврото, е минимум две години. След което самата държава преценява кога да въведе валутата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари