Президентски съветник: Служебният кабинет трябва да се справи с рисковете, които стоят пред страната

0
Основните рискове са свързани със спада в икономиката в резултат на редица фактори, един от които е и войната в Украйна
Основните рискове са свързани със спада в икономиката в резултат на редица фактори, един от които е и войната в Украйна Снимка: БТА

Основните рискове са свързани със спада в икономиката в резултат на редица фактори, един от които е и войната в Украйна

"Служебният кабинет трябва да се справи с рисковете, които стоят в момента пред страната", коментира пред журналисти в Смолян Илия Милушев, съветник на президента по сигурност и отбрана, предава БТА.

Според него основните рискове са свързани със спада в икономиката в резултат на редица фактори, един от които е и войната в Украйна, отразяваща се на всички европейски страни.

"Другият обективен фактор е да продължи движението на страната в посока утвърждаване в евроатлантическите структури, защото по различните ресори подаваме различни сигнали и в Европа, и в НАТО", допълни Милушев. Той смята, че служебният кабинет би трябвало да заеме по-категорична позиция и по въпроса за войната в Украйна.

"В един момент въпросите няма да търпят двусмислени отговори и ще трябва да се вземе категорична позиция, това ще съвпадне вероятно в периода на служебното правителство", прогнозира президентският съветник. Той присъства на тържествения концерт в Смолян, с който се откри Седмият летен лагер за деца с диабет на Асоциация „Докосни дъгата“ и Първият национален гвардейски ученически лагер на Сдружение „Младежки гвардейски отряди“.

Относно газовата криза, Илия Милушев посочи, че остава впечатлението, че „много години умишлено сме се пазили да не би случайно да се получат някакви алтернативи на доставките от Русия“.

"Поради това виждаме какво се случва с тези забавяния, много време интерконекторът с Гърция не е изграден", допълни съветникът по сигурността. Според него това ще трябва да стане факт по време на служебния кабинет, разбира се благодарение на направеното от предишното правителство. Илия Милушев смята, че е крайно време да се отиде на варианта на истинска диверсификация, а не само на думи.

"Относно азерския газ е добре, но до голяма степен това може да се окаже руска газ и отново да бъдем зависими от същия източник", коментира президентският съветник.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари