Президентът свиква КСНС заради Русия и състоянието на армията

0
Заседанието е насрочено за вторник
Заседанието е насрочено за вторник Снимка: БГНЕС

Заседанието е насрочено за вторник

Президентът Румен Радев е свикал заседание на КСНС заради заплахи за националната сигурност и състоянието на въоръжението сили, пише "24 часа".

Парламентарните партии, които участват в консултативния съвет по право, вече са получили поканите си от държавния глава. Поканите са получени и в правителството.

Заседанието е насрочено от Радев за вторник, 15 февруари, от 14 часа. А темата е формулирана "Рискове и заплахи за националната сигурност на Република България. Състояние на Въоръжените сили. Необходими мерки". Предвидено е да има специален доклад на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Свикването на КСНС идва само ден, след като министърът на отбраната Стефан Янев призна, че струпването на руски войски по границата с Украйна заплашва и българската национална сигурност. Янев също така обяви и, че американски войници все пак ще се включат в българската батальонна бойна група.

От днес пък започна съвместната охрана на българското небе с изтребители на Испания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари